Inget annat svenskt rockband har, på ett så personligt och levande sätt, lyckats skildra småstadslivet som Hellsingland Underground från Ljusdal. Allt får plats i deras låtar: livsöden, tristessen, men också livsglädjen och den tjurskalliga viljan att göra livet till något fantastiskt där man råkar ha sina rötter. Ett ”Vi flytt int!” och uppsträckt långfinger till den allenarådande urbaniseringen.

Men hittills har den ofta becksvarta humorn mest förekommit i texterna till deras låtar, och inte så mycket i deras videos. Charlie Granberg berättar:

-Vi är inne i en väldigt kreativ period just nu, där vi utforskar nya områden, både musikaliskt och när det gäller allt runtomkring. Och vi har aldrig gjort en video som har nån story tidigare. Jag älskar gamla 80- och 90-talsvideos som t.ex. Michael Jacksons ”Thriller” som var som en liten film snarare än musikvideo. Även om det här självklart inte är någon Hollywood-produktion.”

Idén var enkel:

Efter att bandet tröttnat på sig själva började de leta efter nya vägar. Det de till slut kom fram till var att de skulle öppna en däckverkstad i Ljusdal. Välkommen till Hellsingland Rubberland, där de bittra och livströtta bandmedlemmarna gör livet surt för de få kunder som hittar dit. Låten i filmen är The Blessing & The Curse, från deras senaste platta ”A Hundred Years Is Nothing”

Charlie har tidigare gjort massor av videos till andra band som t.ex Katatonia, My Dying Bride, The Solution e.t.c.

En lustig bieffekt av de små teasers de lagt ut från inspelningen är att en del trott att det är på riktigt.

-Folk har frågat efter adressen och försökt boka tid, skrattar Charlie.

-Jag har bara vidarebefordrat dem till Loo Gummiverkstad där vi spelade in den, så förhoppningsvis får de ännu fler kunder nu.

A Hundred Years Is Nothing släpptes av Wild Kingdom Records den 30 augusti och hamnade högt på den svenska topplistan.

För ytterligare info/intervjuer kontakta: carl.vonschewen@soundpollution.se